روش های اجرای بازسازی2

  1. بازسازی حفاظتی خانه

با قدیمی شدن ساختمان و فرسودگی به دلایل مختلف، از نظر سازه‌ای ضعیف می شود.در چنین شرایطی تقویت سازه در الویت می باشد و بعد به زیباسازی بنا می پردازیم.در واقع از بازسازی حفاظتی بیشتر برای مقاوم‌سازی سازه استفاده میشه. در بازسازی حفاظتی بیشتر دیوارها، تیرها و ستون‌ها تعمیر، مقاوم و بازسازی می شوند. بازسازی حفاظتی جزو اصلی‌ترین روش های بازسازی ساختمان های قدیمی. تا حالا بهش فکر کرده بودین؟

 

بازسازی حفاظتی و حیطه کاری آن چیست؟

یکی از مهم‌ترین روش‌های بازسازی،بازسازی حفاظتی می باشد، که در آن محافظت از سازه ساختمان بر هر عملیات دیگه‌ای اولویت دارد.برای پیش بردن اصولی این روش حتما باید اطلاعات کافی در مورد مصالح ساختمانی و ویژگی‌های یک سازه داشته باشیم.

روش حفاظتی تقریبا یک روش جامع و کامل است و در این روش هدف اول از بازسازی، مقاوم سازی و هدف دوم زیباسازی ساختمان است. از مزیت‌های بازسازی حفاظتی این است که در این روش، دست ما برای تغییرات اساسی باز است و می‌توانیم تغییرات اساسی در طراحی ساختمان ایجاد کنیم.

 

چرا باید ساختمان خود را بازسازی حفاظتی کنیم؟

برای بازسازی و به ویژه بازسازی حفاظتی انواع ساختمان‌ها دلایل مختلفی وجود دارد که برخی از مهم ترین آن‌ها عبارتند از:

  • قدیمی بودن

ساختمان‌ با گذشت زمان قدیمی و فرسوده می شود.به همین علت قسمت‌هایی از ساختمان نیاز به تعمیر و حفاظت دارد که باید بازسازی شود.

  • افزایش قیمت ساختمان

یکی از دلایل که اقدام به بازسازی می کنیم زیباسازی است و بنابراین روی قیمت خانه تاثیرگذار خواهد بود.

  • تغییر نقشه ساختمان

با توجه به نیازهای روزمره و تغییر شکل زندگی نیاز به تغییراتی در بنا خواهد بود.مثلا حیاط ساختمان رو کوچک کنیم، اتاق خواب‌ رو بزرگ کنیم، مدل پذیرایی‌ رو عوض کنیم و یا هر نوع تغییری در نقشه ایجاد کنیم، برای این امر بازسازی یکی از راهکارهای اصلی می باشد.

  • استحکام

مقاوم سازی ساختمان‌های قدیمی یکی از مهم‌ترین علت‌های استفاده از بازسازی محافظتی است.

  • زیبایی

بازسازی و تعمیر در ناحیه دیوار، سقف ، نمای ساختمان ، مصالح و ظاهر خانه، باعث زیبایی ساختمان می شود.

 

چه ساختمان‌هایی نیاز به بازسازی حفاظتی دارند؟

ساختمان‌هایی که به خاطر عمر زیاد و گذشت زمان باعث نشست، فرسودگی دیوارها، ستون‌ها و سقف‌ها می شود و همین موضوع استحکام بنا رو دچار مشکل می کند. از طرفی، خیلی از ساختمان‌های قدیمی در برابر زلزله مقاوم نیستند و این هم یکی دیگه از دلایل مهم برای بازسازی حفاظتی ساختمان محسوب می شود.

 

اصول کلی در بازسازی حفاظتی چیست؟

برای انجام بازسازی حفاظتی بهتر است با اصول مهمی در اجرای این کار آشنا شویم که به شرح ذیل می باشد.

 

  • استفاده از متخصص

در این روش هم مثل مرمت علمی نیاز به متخصص است تا چالش‌های احتمالی رو مدیریت کند.

  • سلیقه مالک خانه

در روش بازسازی حفاظتی نظر و سلیقه صاحب‌ خانه خیلی تاثیرگذار است. در واقع در این روش دستمان برای تحولات و تغییرات باز است و می‌توانیم نظراتمان را اعمال کنیم.

  • ارزیابی مقاومت ساختمان

قبل از انجام و شروع عملیات بازسازی باید ساختمان از نظر مقاومت بررسی شود.

  • ارزیابی مصالح

در این روش حتما باید در مورد مصالح ساختمانی تحقیق شود تا مراحل بازسازی به دقت و خوبی انجام شود.

  • ارزیابی ایمنی

در این نوع از بازسازی تغییراتی در ساختار ساختمان هم به وجود می آید. بنابراین باید حتما ایمنی همه بخش‌های ساختمان بررسی شود.

 

 

  1. بازسازی سبکی

بازسازی سَبکی یا اصطلاحا دوباره برپاسازی یک ساختمان، درواقع یک اصطلاح باستان‌شناسی برای تکنیک بازسازی هست که در این روند، یک ساختمان یا بنای ویران شده یا رو به ویرانی رو بازسازی می‌کنند. حتی گاهی اوقات از همین تکنیک برای بازیابی سفال‌های شکسته و اشیای کوچکتر هم استفاده می‌کنند.در واقع بازسازی سبکی بیشتر در مواردی به کار میرود که حفظ، نگهداری، تداوم و القای بصری حیات اصلی یک اثر مهم باشه و تا جای ممکن بازسازی نباید منجر به دوباره‌سازی بشه.

 

بازسازی سَبکی چیست؟

بازسازی سبکی یا آناستیلوز (Anastylosis)، به معنای دوباره ساختن بناهای تاریخی فروپاشیده به همان شکل اولیه است، یا دوباره‌سازی قسمتی از این بناها در همان موضع قبلی.

از این نوع مرمت فقط در مواردی استفاده می شود که قطعات و اجزای مختلف آن در اطراف یا محل حفاری به صورت پراکنده موجود باشند، به طوری که بتوان هر قطعه را در جای خودش قرار داد تا عملکرد قبلی خود را داشته باشد.

 

چه زمانی بهتر است از بازسازی سبکی استفاده کنیم؟

وقتی در یک ساختمان قدیمی یا بنای تاریخی بخواهیم ارزش‌های اصلی بنا را حفظ کنیم ،معمولا سعی می‌کنیم بین طرح جدید و قدیمی تفاوت کمتری وجود داشته باشد؛ برای انجام چنین کاری می توان از روش بازسازی سبکی استفاده کرد. یعنی تکه‌های قدیمی رو با اجزای جدید مشابه جایگزین می‌کنیم و با تغییرات کم، بنای مدنظرمان دوباره شکل بگیرد.چون در بازسازی سبکی معمولا سبکِ طرح اولیه بنا بدون تغییر باقی می‌ماند، کاربرد گسترده‌ای در مرمت بناهای تاریخی دارد.

 

هدف از بازسازی سبکی چیست؟

هدف از این نوع بازسازی، مرمت و ترکیب مجدد قسمت‌های آسیب‌دیده و تخریب‌شده است تا بنا را دوباره در فرم اولیه خودش ببینیم. البته این امر در صورتی ممکن است که اطلاعاتی درباره قسمت‌های آسیب‌دیده داشته باشیم تا هیچ تغییری به صورت متفاوت از فرم اولیه بنا انجام نشود. در غیر این صورت، بازسازی سبکی روش مطلوبی نخواهد بود.

در صورتی که اطلاعات خود بنا در دست نباشد، فقط زمانی می شود از این روش استفاده کرد که بررسی سبک‌های به کاررفته در بنا یا نمونه‌های مشابه در بازه‌های تاریخی مشابه قابل انجام باشد. درواقع آناستیلوز رو برای بناها یا قسمت‌هایی به کار می‌برند که از گزند مردم و زمانه نجات پیدا کردند و جنبه فرهنگی، اهداف تاریخی و سیاسی در نگهداری و حفظ آنها اهمیت دارد.

 

قابل برگشت بودن تغییرات، یکی دیگر از اهداف مهم در بازسازی سبکی!

مهمترین نکته در روند بازسازی سبکی این هست که کارها باید با هدف قابل برگشت بودن انجام شوند، یعنی اگر در طول زمان و به حسب تجربه، متخصصان دیگر به این نظر رسیدن که بازسازی سبکی صحیح نبوده و نتایج خوبی نداشته، بتوانند تغییرات رو به حالت قبل بازگرداند، به طوری که آسیبی به بنا وارد نشود.

 

بازسازی سَبکی به چه صورتی انجام میشه؟

برای انجام بازسازی سبکی ابتدا باید وضعیت اصلی سازه به صورت علمی تایید شود، بعد محل مناسب هر جزء بازیابی شده را تعیین کنیم. اجزای جایگزین شده باید قابل تشخیص باشند، یعنی اگر قطعه اصلی پر از تزئینات باشد، قطعه جایگزین را باید ساده‌تر درنظر گرفت تا اصالت دوره ساخت حفظ شود.

 

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!

پروژه هاواتساپتماس